Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Riga och Tallin (väntelista)

Inom Hansan var Riga en mäktig handelsstad redan på medeltiden. Senare på 1600-talet med Gustav II Adolf blev Riga även en del av svensk historia. Genom århundraden har inflytandet skiftat, såväl ryssar som tyskar har styrt staden. Däremellan har letterna själva varit herrar över staden och landet i olika omgångar, och så är det än idag.

Riga är en spännande kombination av älskvärd, gammaldags charm och modern puls som slår i hög takt. Med nya stadens breda avenyer, trendiga ölträdgårdar och mysiga utecaféer har Riga dessutom förvandlats till en partystad värd namnet. Här är alltid historien närvarande – både som kunskapskälla och vacker kuliss.

DAG 1. EN KVÄLL TILL SJÖSS

Från våra hemorter åker vi mot Sveriges huvudstad, för att ombord på Tallinks lyxiga fartyg korsa Östersjön. Middag och en trevlig afton väntar ombord.

DAG 2. UPPTÄCK RIGA

Resans mål idag är Riga i Lettland. Riga grundades redan år 1201 och är en av Europas äldsta och därtill vackraste städer. Under några timmars spännande upptäcksresa genom Rigas brokiga historia, rika arkitektur och blomstrande nutid blir vi guidade av lokalguide. Under vår rundtur gör vi stopp för lunch. Eftermiddagen är fri för egna upptåg. Middag på hotellet senare under kvällen. Vi bor centralt i Riga och har stadens nattliv utanför dörren.

DAG 3. TALLINN

Under förmiddagen lämnar vi Riga. Det har blivit dags för en ny stad - Tallinn. Här lockar stadskärnan med sina kontraster. Skyskrapor står sida vid sida med kulturmärkta hus. Tallinns centrum är kompakt - med allt man kan behöva inom gångavstånd. Här väntar lunch samt lokalguide som visar oss staden. Under sen eftermiddag lämnar fartyget hamnen och vi har åter en skön kväll och natt ombord. Sköna bäddar, god mat och en värld av nöjen gör att kvällen kan bli sen.

DAG 4. FRUKOST I SKÄRGÅRDEN

Vi njuter härlig frukostbuffé medan båten stävar in genom Stockholms vackra skärgård. Vår buss tar oss till hemorterna och tillsammans summerar vi en högintressant resa i spännande grannland.

HOTELL

RADISSON BLU HOTEL LATVIJA
Elizabetes 55
LV-1010 Riga
Tel: +371 677 72222
www.radissonblu.com

Pris 3995:- Reslängd 4 dag Valuta EURO Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Frukost ombord x 2 • Lunch i Tallin

• Båtresa • Logi i dubbelrum inkl. frukost • Stadsrundtur med lokalguide i Tallin

• Del i dubbelhytt insides med golvbäddar

• Lunch och middag i Riga • Reseledare

• Smörgasbord ombord x 1 (utresan) • Stadsrundtur med lokalguide i Riga

Tillval

Enkelhytt/enkelrum 900:-

Utsideshytt 500:-/person

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post