Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Östersjön runt

Var relation till Östersjöländerna har en historia med bade stor närhet och stor isolering, vilket skapat bade intressanta skillnader och likheter. Var nyfikenhet pa dessa länder är fortsatt stor, trots att det gatt mer än 20 ar sedan kalla kriget tinade upp. Här bor vara goda grannar endast nagra mil vattenvägen bort, men det finns fortfarande mycket att lära känna av ländernas, historia, sevärdheter och vardagstraditioner. Att resa runt Östersjön är lite som att komma hem och bort pa samma gang.

DAG 1. MOTSOLS MOT POLEN

Från Karlskrona avgår Stena Lines fartyg till Gdynia. Vår buss har färdats ner genom ett sommarvackert landskap och vi går ombord till ett av Östersjöns godaste buffébord och sköna bäddar.

DAG 2. VAD VAR VARGLYAN?

Medan båten stävar in mot Gdynia äter vi frukost och njuter av den sköna morgonen. Från bussen kan vi se Mariakyrkan i Gdansk som är den största tegelstenskyrkan i världen och kranen vid floden Motlawa. Vi stannar vid Westerplatte där andra världskriget startade 1 september 1939, då Hitler anföll en liten polsk militärbas. Idag går resan österut genom Polen och kommer så småningom till Ketrzyn, där vi hittar en av de största turistattraktionerna i den här delen av landet. Här besöker vi Varglyan i Gierloz. Härifrån förde Hitler kommandot över sina trupper i Östeuropa. Ett 80-tal bunkrar och Hitlers egen bunker, järnväg och flygplats var så väl maskerade att ingen kunde ana vad som var för handen. Lokalguide ger oss inblick i livet som försiggick här. Vi är nu mitt i det Masuriska sjöområdet - landet med flera tusen sjöar – och vi övernattar i Gizycko.

DAG 3-4. NORRUT MOT LITAUEN

Idag lämnar vi östra delen av Polen och fortsätter resan norrut mot Suwalki. Vi passerar snart gränsen till Litauen. Resan går i höglänt område och över stora slättland. Till kvällen är vi framme i Vilnius, Litauens huvudstad och förra årets kulturhuvudstad i Europa. Här skall vi bo två nätter på centralt, högklassigt hotell. På hotellet serveras goda middagar och vi har två kvällar att på egen hand utforska staden. Vilnius har lyckats förena den mångfald, som vuxit fram, och är idag en het mötesplats mellan öst och väst. Andra dagen i Vilnius tar en lokalguide med oss på en 3 timmars sightseeingtur genom stadens historia och nutid. Intressant besök gör vi vid det vackra Trakaislottet, som under 1500-talet var härskarsäte i Litauen.

DAG 5. KORSEN PÅ KULLEN

Målet är Riga, Lettlands huvudstad. Under resan passerar vi Siauliai. Utanför staden ligger Korsens Kulle – en osannolik och oförglömlig upplevelse. Här sattes de första korsen upp för att hedra dem som dog under tsarupproret 1831. Idag finns här mer än 50 000 kors vilka blivit en symbol för det fria Litauen. Att beskriva denna plats i ord är omöjligt – den måste upplevas. Ankomst till Riga under eftermiddag. Lokalguide tar oss med på en rundtur i och genom staden. Redan år 1201 grundades Riga och var under Hansatiden ett betydande handelscentrum. Vi ser den imponerande domkyrkan, som har två meter tjocka  väggar och är den största kyrkan i Baltikum. Övernattning och middag väntar på vårt hotell.

DAG 6. PÄRNU SOMMARSTADEN

Farväl Riga och Lettland. Vi åker kustvägen norrut. Efter att ha passerat gränsen till Estland är vi snart i Pärnu. Staden, som kallas Estlands sommarhuvudstad, är en mycket berömd kurort med landets största SPA-anläggningar. Kanske lagom med lunchstopp i den idylliska stadskärnan innan resan fortsätter till Tallinn – Östersjödrottningen och en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa. Här upplevs historiens vingslag mycket påtagligt.

DAG 7. FULLMATAD HELDAG I TALLINN

God frukost på hotellet innan lokalguide tar oss med in i en otroligt vacker och intressant värld – Estlands spännande huvudstad. Vi ser det gamla rådhuset vid kullerstenstorget med vindflöjeln Gamle Tomas – Tallinns symbol, slottet från Katarina den II:s tid och ryskortodoxa Alexander Nevskij-katedralen. Vi vandrar genom smala gränder upp på ”Toompea”, Dom-berget, varifrån vi har en hänförande utsikt över hela staden. Under eftermiddagen hinner vi besöka antikvitetsaffärer och mysiga restauranger i de trånga gränderna, handla märkesvaror i boutiqerna och besöka salubodarna på ”hemslöjdsgatan” Müürivahe, som sträcker sig längs ringmuren. Under eftermiddagen lämnar vi Tallinn med Tallinks lyxiga fartyg. Middagsbuffé serveras ombord. Njut av Östersjöns nöjesutbud, Tax Free shop och så småningom sköna bäddar väntar.

DAG 8. SKÄRGÅRDSFRUKOST

Medan fartyget stävar in genom Stockholms vackra skärgård serveras sjöfrukost. Under förmiddagen rullar vår buss söderut och vi når våra hemorter efter en fantastisk resa med massor av nya intryck och upplevelser.

 

HOTELL

HOTEL WODNIK
3 Maja 2, Gizycko
11-500 Polen
Tel: +48 851 761 949
www.hotelwodnikmasuria.com

RADISSON BLU HOTEL LIETUVA
Konstitucijos pr. 20
LT - 09308 Vilnius
Lithuania
Tel: +370 5 272 6200
www.radissonblu.com

RADISSON BLU HOTEL LATVIJA
Elizabetes 55
LV-1010 Riga, Latvia
Tel: +371 677 72222
www.radissonblu.com

PARK IN BY RADISSON MERITON CONFERENCE SPA HOTEL
Paldiski mnt 4
Tallinn 10149, Estonia
Tel: +372 62 88 100
www.meritonhotels.com

Pris 8995:- Reslängd 8 dag Valuta PLN, EURO Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Frukost t/r • Entréer

• Båtresa • Middag t/r

• Stadsrundtur med lokalguide i Vilnius, Riga och Tallinn

• Busskaffe x 1

• Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Reseledare

• Del i tvåbäddshytt insides med golvbäddar

 

 

Tillval

Enkelrum/hytt 2100:-
Utsideshytt 400:-/person
Busslunch erbjudes till självkostnadspris dag: 2, 3, 5 och 6 (betalas i SEK)
Avbeställningsskydd se  "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post