Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Irland

DRÖMMER DU OM SÄREGEN NATUR, VÄNLIGA MÄNNISKOR, GUINNESSÖL, MYSIGA HOTELL, FORNTIDA KULTUR OCH HISTORIA? DÅ ÄR DET DAGS ATT SLUTA DRÖMMA. IRLAND ÄR DEFINITIVT RESMALET FÖR DIG! BAKOM VARJE KULLE OCH KRÖK VÄNTAR VYER SOM ÖVERRASKAR OCH FÖRFÖR. DEN KELTISKA TRADITIONEN ÄR MER LIVSKRAFTIG ÄN NÅGONSIN OCH GENOMSYRAR ARKITEKTUR, HISTORIA OCH RELIGION. TACK VAR GOLFSTRÖMMEN ÄR KLIMATET MILT OCH VÄXTLIGHETEN DELVIS SUBTROPISK. VÄLKOMMEN TILL EN INTENSIV OCH NÄRA UPPLEVELSE.

DAG 1. MED FLYGET MOT DUBLIN

Vi tar reguljärflyg till Dublin, huvudstaden i republiken Irland. Vår transferbuss tar oss till centrum där vi äter lunch på egen hand. Därefter reser vi till vårt hotell. Under eftermiddagen besöker vi Guinness Storehouse där vi får provsmaka och lära oss hur tillverkningen av det irländska ölet går till. Middag senare under kvällen på vårt hotell

DAG 2. DUBLIN & WATERFORD

Dublin grundades på 800-talet. Men redan för ca 5.000 år sedan brukades den bördiga dalen där fyra floder mynnar. Kelterna kallade byn Baile Atha Cliath – ”vattnet som går att vada över”, än i dag Dublins keltiska namn. Vi möter vår lokalguide som tar oss med på en intressant stadsrundtur. Innan vi reser vidare besöker vi The Old Jameson Distillery för rundvisning och Whiskeyprovning. Vår färd går sedan genom det vackra landskapet mot Waterford. Gemensam middag på vårt hotell.

DAG 3. CORK OCH KILLARNEY-DALEN

Vi reser vidare och gör stopp i Irlands andra stad, Cork. Staden ligger på en ö vid floden Lees utflöde, en trivsam stad känd för sina många kyrkor. Mest känd är St Anne’s Shandon, med sitt berömda klockspel. Bussen kör vidare in i Killarney-dalen med enastående utsikt över flera sjöar. Vi stannar i två nätter och bekantar oss med staden som på Iriska heter Cill Airne – kyrkan vid slånbären. Staden var en populär ort redan för tusen år sedan. Omgivningarna utgörs av ett romantiskt sjösystem i betagande bergslandskap. Gemensam middag på hotellet.

DAG 4. DINGLE OCH SLEA HEAD

I dag står rundtur till halvön Dingle på programmet. Staden med samma namn gäller som Europas västligaste. Landskapet befolkas mest av får och oändliga stengärdsgårdar. Konst och konsthantverk följer uråldriga spår av keltisk tradition. Vi åker också den sagolikt vackra vägen runt Slea Head, vidare till hamnsataden Tralee, med sina georgianska hus. Vi åker på sagolikt vackra vägar och senare under eftermiddagen är vi åter i Killarney. Middag på vårt hotell under kvällen.

DAG 5. RÄTT VÄG TILL GALWAY

Vi tar oss till natursköna västra delen av Irland och in i grevskapet Galway. En sönderskuren kust med inflikade sandstränder. På vägen passerar vi det märkliga landskapet Burren. Här finns Cliffs of Moher – klippor, som reser sig 215 m rätt upp ur den skummande Atlanten. Miljontals fåglar trängs längs klipphyllorna, men vi är kvar ovanpå. Så småningom når vi den livliga staden Galway, vackert infattad i bukten. Middag senare under kvällen.

DAG 6. SLOTT, NATUR OCH KUSTSTAD

Det har blivit dags att resa vidare norrut. Idag besöker vi det vackra slottet Kylemore Abbey. Slottet är känt från många fotografier och omgovet av fantastisk grönska. Resan går vidare genom det natursköna Connemaraområdet. Vi tar god tid på oss och bromsar in i kuststaden Westport. Staden är en populär turistort känd bl a för sina många musikpubar. Orten Castlebar blir dock vårt slutmål för dagen och här väntar vårt hotell på oss med middag och sköna sängar.

DAG 7. DUBLIN IGEN

Vi reser på nytt mot Dublin där vi kommer att bo sista natten på vår resa. Väl framme har vi fri tid för egna strövtåg. Vi samlas på nytt för gemensam middag. Ikväll blir det middag och underhållning på The Merryplough Boy Pub. Detta blir en trevlig avslutning på vår vistelse här.

DAG 8. DUBLIN

Eftersmaken av Irland är god, både bokstavligt och bildligt. Vi njuter av den smaken hela vägen hem och i många dagar framöver. Kanske ända tills du är tillbaka igen.

HOTELL

WYNNS HOTEL DUBLIN
39 Abbey Street Lower
Dublin 1, Irland
Tel: +353 1 874 5131
www.wynnshotel.ie

THE IMPERIAL HOTEL
Eyre Square, Galway City
Tel: +353 91 563033
www.imperialhotelgalway.ie

TF ROYAL HOTEL CASTLEBAR
Old Westport Road, Castlebar
Co. Mayo, Irland
Tel: +353 94 902 3111
www.theroyal.ie

BEST WESTERN EVISTON HOUSE HOTEL
97 New St, Cill Airne, Co.
Kerry, Irland
Tel: +353 64 663 1640
www.evistonhouse.com

LOUIS FITZGERALD HOTEL
Naas Rd, Bushelloaf,
Dublin 22, Irland
Tel: +353 1 403 3300
www.louisfitzgeraldhotel.com

TREACYS HOTEL & SPA
1 Merchants Quay
Waterford, Irland
Tel: +353 51 877 222
www.treacyshotelwaterford.com

Pris 13995:- Reslängd 8 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

• Flygresa Kastrup – Dublin

• Utflykter enligt program

• Lokalguide i Dublin

• Flygtransfers

• Entré till Kylemore Abbey

• Reseledare

• Bussresor pa Irland • Rundvisning på Guiness Storehouse

• Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Rundvisning och Whiskyprovning på The Old Jameson Distillery

 

 

 

 

Tillval

Enkelrum 2050:-
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post