Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Selce i Kroatien

 

Kroatien - ett fantastiskt vackert resmål dit många nöjda resenärer återvänder år efter år. Vi har valt att resa till vackra Selce en riktig pärla vid den Adriatiska kusten. Selce är en mindre turistort belägen alldeles vid hamnen. Utanför ringlar strandpromenaden med glassbarer, restauranger och caféer. Några hundratal meter från hotellet finns den fina badstranden. Under några av våra dagar här gör vi utflykter i ett landskap med vingårdar och olivodlingar. Vi upplever mäktiga sjösystem, medeltida byar och vackra städer. Här möts vi av vackra vyer, frisk luft, klart vatten - vi ser fram emot en oförglömlig semester.

DAG 1. PÅ VÄG

Avresa från våra hemorter under morgonen. När reseledaren bjudit på kaffe med nybakade frallor är vi precis i starten av en mycket spännande och intressant resa. Vår buss tar oss genom Danmark och Tyskland till Hannover. Här väntar vårt hotell med middag och en god natts sömn.

DAG 2. SALZBURG

Vår resa fortsätter, mil läggs till mil och vi är till slut framme för ett besök i Salzburg. Här finns många välkända sevärdheter. Bl a det mest beskådade huset är nr 9, Mozarts födelsehus. Den store kompositören föddes här den 27 januari 1756. Idag finns här ett sevärt museum. På kvällen äter vi middag tillsammans på vårt hotell strax utanför Salzburg.

DAG 3. MOT KROATIEN

Start efter frukost och det blir en heldagstur med buss innan vi når vårt slutmål. Vi passerar Österrike, Slovenien och vidare mot Kroatien och Selce. Under resan gör vi ett stopp i Postojna och besöker de välkända grottorna Väl framme installerar vi oss på vårt hotell och äter gemensam middag. Kanske gör vi en kvällspromenad för att bekanta oss med denna trevliga ort.

DAG 4. VACKRA SELCE

Sex underbara dagar ligger framför oss. Bada, sola, äta gott och bara ta dagen som den kommer. Intressanta utflykter erbjuds under våra dagar här. Denna vår första dag i Selce tar vi det lugnt och utforskar staden på egen hand. Gemensam middag på vårt hotell under kvällen.

DAG 5. UTFLYKT TILL KRK

Vår lokalguide reser med oss till Krk, den största av över 1000 öar i Kroatiens skärgård - en idyll av små pittoreska byar, vingårdar och olivlundar. Vi får en guidad stadsvandring i den 2000-åriga staden med samma namn, Krk. När alla är nöjda fortsätter vi till öns, enligt vårt tycke, bästa vingård. Där avnjuts en delikat lättlunch med prosciutto, gårdens egen ost, oliver och bröd. Tillsammans med det utsökta vinet blir detta en riktig festmåltid! Tillbaks i Selce passar ett eftermiddagsdopp alldeles utmärkt. Middag på hotellet.

DAG 6. RAST OCH BÅTTUR

Fri dag med tid för sol, bad och egna aktiviteter. Senare under eftermiddagen ses vi på nytt och gör en båttur. Efter detta smakar middagen som vi äter på hotellet extra bra.

DAG 7. PLITVICESJÖARNA

I dag färdas vi längs den vackra kustvägen några mil innan vi ”klättrar” uppför den slingrande serpentinvägen mot Kroatiens högplatå. Vi fortsätter genom det bördiga men glesbefolkade landskapet. Snart är vi framme vid landets största och kanske Europas vackraste nationalpark, Plitvice. Här finns sexton små sjöar med ett härligt grönblått vatten, förbundna med vattenfall som naturen själv skapat. Vi vandrar längs utmärkta leder och får en naturupplevelse utöver det vanliga. Middag väntar oss på hotellet och vi summerar en händelserik tid på denna fantastiska semesterort.

DAG 8. MER TID I SELCE

Ännu en ledig dag här i Selce. Vi passar på att njuta av allt som finns här, denna sista dag på semestern i Selce. Gemensam middag under kvällen.

DAG 9. PÅ VÄG MOT INGOLSTADT

Idag lämnar vi Kroatien och Selce för denna gång. Resan går genom Österrike på väg mot Ingolstadt. Vårt trevliga, hotell väntar oss och vi äter middag tillsammans under kvällen.

DAG 10. BERLIN

På väg genom Tyskland mot Berlin för vår sista övernattning på vår resa. Vi spenderar tid på stan och gör förstås en rundtur för att bekanta oss med staden. Gemensam middag väntar under kvällen och vi summerar vår semester. Vi tar med oss många trevliga minnen.

DAG 11. HEMÅT

Avresa till Rostock och färjan som tar oss vidare till Gedser för vidare resa mot våra hemorter.

 

HOTELL

LEONARDO HOTEL HANNOVER
Tiergartenstraße 117 
30559 Hannover
Tel: +49 511 51030
www.leonardo-hotels.com

HOTEL AN DER HAVEL
Albert-Buchmann-Straße 1
16515 Oranienburg
Tel: +49 3301 6920
www.hrs.de

HOTEL BERGHOF GRAML
Wiener Bundesstraße 55,
5300 Hallwang bei Salzburg,
Österrike
Tel: +43 662 661955
www.graml.at

HOTEL SLAVEN
Šetalište Ivana Jeličića
37, 51266, Selce
Tel: +385 51 765 451
www.jadran-crikvenica.hr

NH INGOLSTADT
Goethestraße 153,
85055 Ingolstadt
Tel: +49 841 5030
www.nh-hotels.de

 

 

Pris 12495:- Reslängd 11 dag Valuta EUR, HRK Datum Resan inkluderar

• Bussresa

• Vinprovning

• Lokalguide

• Busskaffe x 1

• Båttur

• Reseledare

•Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Utflykter enligt program

Tillval

Enkelrum: 1 300:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post