Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Prag

PRAG – SOM ETT STORMÖTE MED KULTUR, SEVÄRDHETER, SHOPPING OCH GOD MAT I EN MUSTIG BLANDNING. I DEN ”GYLLENE STADEN” MÖTER DU SEVÄRDHETER SOM HRADCANY, VITUSKATEDRALEN, MALA STRANA OCH GAMLA STAN MED SINA TRANGA GRÄNDER. STADENS ABSOLUTA ”VÄRLDSKÄNDIS” ÄR DOCK KARLSBRON. HÄR BÄR DET MESTA SPAR AV CENTRALEUROPEISK STORHETSTID. IDAG TRÄNGS BOUTIQUER OCH TRADITIONELLA TJECKISKA PUBAR MED BAROCKKYRKOR OCH PALATS I DE ALDRIGA KVARTEREN.

DAG 1. HALVVÄGS GENOM TYSKLAND

Vi lämnar hemorten på morgonen och reser via Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock för att under sen eftermiddag anlända till vårt hotell. Middag väntar och en kvällspromenad i det säregna Spreewaldlandskapet blir ett bra avslut på vår resdag.

DAG 2. KVÄLL I PRAG

Efter god frukost tar vi plats i vår högkomfortabla buss och fortsätter söderut. Snart är vi i barockstaden Dresden. Svensktalande guide visar oss stadens magnifika sevärdheter, Zwingerpalatset, Semperoperan och Frauenkirche är några ”måsten”. Vi fortsätter vår resa ner genom Böhmens kullar och böljande natur. Fram mot kvällen når vi Prag och vårt hotell, beläget mitt i Prags centrum. Välkomstmiddag väntar på någon trevlig restaurang.

DAG 3. SVÅRT ATT SE SIG MÄTT

Idag vandrar vi med svensktalande guide ”genom århundraden” av kultur och historia. Barock- och renässanspalats, de judiska kvarteren, den berömda Karlsbron, Pragborgen, Vituskatedralen och det astronomiska uret i gamla stan - allt är värt ett besök. På kvällen hittar du ditt eget ”smultronställe” bland alla härliga uteserveringar och välrenommerade restauranger i kvarteren runt hotellet. Reseledare finns alltid där med goda råd.

DAG 4. STRÖVTÅG PÅ EGEN HAND

Idag upptäcker vi Prag på egen hand. Staden har ett fantastiskt musikutbud, gaturestaurangerna ligger tätt och i affärerna gnistrar och glittrar det om böhmisk kristall till bra priser. Ja, det är inte svårt att få tiden att gå.

DAG 5. FARVÄL PRAG

Farväl Prag för den här gången. Mot kvällen når vi vårt fyrstjärniga hotell strax utanför Berlin. Middag på hotellet.

DAG 6. HEM GENOM DANMARK

Efter god frukost på hotellet fortsätter vi till Rostock. Här väntar färjan på att ta oss över till Danmark för vidare färd mot hemorten.

HOTELL

VAN DER VALK SPREEWALD PARKHOTEL
Van der Valk Allee 2
15910 Bersteland
Tel: +49 35474 270
www.valk.com

HOTEL AN DER HAVEL
Albert-Buchmann-Straße 1
16515 Oranienburg
Tel: +49 3301 6920
www.hotelanderhavel.de

HOTEL ASTORIA
Rybna 10
110 00 Prag 1
Tel: +420 221 775 711
www.hotelastoria.cz

Pris 6695:- Reslängd 6 dag Valuta EURO, CZK Datum Resan inkluderar

Bussresa
Busskaffe x 1
Del i dubbelrum inklusive frukostbuffé
Middag x 3
Lokalguider i Dresden och Prag
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum 2150:-
Avbeställninsgsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post