Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Budapest och Wien med Balatonsjön

Tre fantastiska höjdpunkter på en och samma resa. Vi hinner förstås uppleva fler orter och sevärdheter under vår resa, men detta är de absoluta höjdpunkterna. Budapest, Ungerns hjärta en förtrollande stad med magnifika byggnader och vackra omgivningar.

.Varifrån man än betraktar staden – från berg eller kullar, från broar eller kyrktorn är den lika bländande vacker. ”Ungerns hav” klassiska Balatonsjön, en av Centraleuropas största sjöar. Balatonsjön är ett unikt ”innanhav” med bördiga omgivningar och mycket att se runt omkring den vackra sjön. Wien - ”valsernas stad” med sina många sevärdheter. Operan, en av världens största, Hofburg, kejsarnas forna Vinterpalats, Stephansdomen med sitt fantastiskt vackra tak, slottet Schönbrunn och mycket mera.

 

DAG 1. DET BÄR AV TILL BERLIN

Första resdagen får sköna pauser tack vare färjorna via Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock. Middag och övernattning på hotellet i Berlin.

DAG 2. VI BROMSAR IN I BRATISLAVA

Vi rullar vidare mot Slovakiens huvudstad Bratislava, med fina stopp på vägen dit. Väl framme väntar hotell med middag och en kvällspromenad som efterrätt.

DAG 3. BUDAPEST – DONAUS DROTTNING

Tidig avfärd mot Budapest och vi startar vårt besök här med förmiddagsfika på First Strudel House of Pest. Sedan väntar rundtur med lokalguide som visar oss staden med borgen, gamla stan, Parlamentet och den praktfulla boulevarden Andrassy Utca. Värda ett besök är Saluhallen eller varför inte något av de anrika badhusen med anor från det turkiska herraväldet. Till kvällen middag på hotellet.

DAG 4. BALATONSJÖN

Idag gör vi en utflykt med lokalguide runt välkända Balatonsjön som har en tredjedel av Vätterns yta, och vattenkvaliteten är hög och fisklivet sprattlande rikt. Vi kommer bl a besöka den höglänta Tihanyhalvön som skjuter ut i Balatonsjön. En båttur väntar oss också då vi även passar på att äta lunch. Innan vår utflykt är slut besöker vi en närliggande vingård för vinprovning. Nöjda med dagen återvänder vi till vårt hotell och äter middag senare under kvällen.

DAG 5. LEDIGT

Detta blir en ledig dag där vi passar på att uppleva vackra Budapest. Vi träffas senare på kvällen för att åka på Folkloreafton som inkluderar 3-rätters middag.

DAG 6. WIEN

Vi lämnar Budapest för denna gång och reser till nästa kända huvudstad Wien. Under eftermiddagen möter vår lokalguide upp för att visa oss runt i ”valsernas stad”. Vi ser Operan, en av världens största, Hofburg, kejsarnas forna Vinterpalats, Stephansdomen med sitt fantastiskt vackra tak, och mycket mera. Gemensam middag på kvällen.

DAG 7. SCHÖNBRUNN

Efter frukost besöker vi slottet Schönbrunn och vandrar runt i dess vackra salar, där Frans Josef I föddes, Napoleon hade sitt kvarter och där Mozart konserterade. Schönbrunn ligger strax utanför Wien och Slottsparken är en av de vackraste i Europa. Under eftermiddagen har vi egen tid i staden. Middag väntar senare under kvällen på vårt hotell.

DAG 8. VI DRAR TILL PRAG

Dags att lämna Ungern och vårt mål för dagen är Prag. Framåt eftermiddagen kommer vi till den tjeckiska huvudstaden. Efter middagen sträcker vi ut stegen i ännu en huvudstad.

DAG 9. MÄKTIGA ROSTOCK

En av de mäktigaste Hansastäderna, idag en modern hamnstad. Vi beskådar Mariakyrkan, - Rådhuset och tar oss in genom Kröpelinporten, den största av stadsportarna. Det finns mycket att prata om under vår sista middag tillsammans.

DAG 10. ROSTOCK–HEMORTEN

Vi hinner ytterligare en runda i Rostock innan färjan avgår mot Gedser. Till kvällen är vi åter i hemtama trakter

 

VAN DER VALK HOTEL BERLIN BRANDENBURG Eschenweg 18, 15827 Blankenfelde-Mahlow Tel: +49 33 70 85 80 www.vandervalk.de

MERCURE HOTEL BRATISLAVA Zabotova street 2 Bratislava 1 811 04 Bratislava Tel: +421 257277000 www.mercure.com

IBIS STYLES BUDAPEST CENTER Budapest, Rákóczi út 58 1074 Ungern Tel: +36 1 462 8100 www.accorhotels.com

HOTEL PRINZ EUGEN Wiedner Gürtel 14 Wien Tel: +43 1 5051741 www.private-hotels.at

JURYS INN PRAGUE HOTEL Sokolovská 204/11 186 00 Praha 8 Tel: +420 226 222 600 www.jurysinns.com

INTERCITYHOTEL ROSTOCK

Herweghstraße 51

18055 Rostock

Tel: +49 381 49500

www.intercityhotel.com

 

Pris 11995:- Reslängd 10 dag Valuta EURO, HUF, CZK Datum Resan inkluderar

• Bussresa

• Vinprovning

• Lokalguide i Wien

• Busskaffe x 1

• Folkloreafton pa Borkatakomba • Lokalguide Schönbrunn

• Del i dubbelrum inkl halvpension

• Lokalguide i Budapest

• Entré inkl Highlight Tour pa Schönbrunn

• Båttur på Balatonsjön inkl lunch

• Lokalguide Balatonsjön

• Reseledare

Tillval

Enkelrum 2 350:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post