Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Sicilien

Sicilien präglas av ett rikt och mångskiftande kulturellt arv. Men så har ju också greker, kartager, romare och barbarer i omgångar “härjat” på ön. Detta har resulterat i en sällsam blandning av allt från språk, sedvänjor och kokkonst till konst och arkitektur. Sicilien är också synonymt med fantastiska naturupplevelser och ett härligt klimat. Under en behaglig vecka utforskar vi denna ”Medelhavets smältdegel”. Vi provar det sicilianska köket och dess viner, besöker gamla städer och antika ruiner och fördjupar oss i öns fascinerande historia!

DAG 1. FLYG TILL CATANIA. CATANIA- ACI TREZZA

Mitt på dagen kommer vi till Catania på Siciliens östkust. Här väntar vår inhyrda buss på att ta oss norrut till Grand Hotel Faraglioni (el. Galatea Sea Palace) i Aci Trezza. På kvällen avnjuter vi gemensamt en middag.

DAG 2. ETNA OCH TAORMINA

En spännande dag ligger framför oss! Utsövda och stärkta av frukosten lämnar vi för en stund kusten och beger oss mot Etna, Europas största aktiva vulkan. Vi tar oss upp till 2000 meters höjd och ser på nära håll några av de ”avsomnade” kratrarna, som påminner oss om naturens väldiga krafter. Vår färd går vidare och vi tar sikte på Taormina, som tronar på en klippudde ovanför Joniska havet. Frodiga trädgårdar och blommande citron och apelsinträd förgyller denna vackra stad, som sedan sekelskiftet varit det italienska jetsetfolkets ”betesmark”. Vi flanerar längs paradgatan Corso Umberto I och besöker den berömda grekisk-romerska teatern. När det begav sig rymdes det här upp till 5000 åskådare. Utsikten vi bjuds över Etna och Naxosbukten är fabulös! En god middag på hotellet fullbordar dagen.

DAG 3. SIRACUSA

Vi låter oss väl smaka av frukosten och ställer därefter färden söderut till Siracusa, som var en av Magna Graecias mest betydelsefulla städer, Aten inräknat. Vi gör ett besök i Parco Archeologico, som bl a rymmer såväl en grekisk som en romersk teater, och utforskar stadens kärna, ön Ortygia, där de första grekerna landsteg. På eftermiddagen vänder vi så åter till vårt hotell och ytterligare en middag.

DAG 4. ACI TREZZA – PIAZZA ARMERINA– AGRIGENTO

Efter frukost lämnar vi östkusten för nya mål. Vi färdas nu genom Siciliens inland. Naturen växlar mellan mjukt kuperade jordbrukslandskap och otillgängliga berg. Här ska vi ta del av ett av öns mest fascinerande monument, den berömda romerska villan Villa del Casale. Villans magnifika mosaiker, bevarade för eftervärlden tack vare en översvämning som begravde dem i lera på 1100-talet, ger oss en utmärkt bild av senromerskt vardagsliv. Vår färd går vidare och vi tar oss ut mot sydkusten och Agrigento och Hotel Mosé, där vi ska inkvartera oss för natten. Innan dess har vi dock förundrats över den fantastiska Tempeldalen – Valle dei Templi, en av världens mest betydelsefulla arkeologiska platser. Middag på hotellet.

DAG 5. AGRIGENTO-MARSALA-ERICEPALERMO

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss utmed kusten i riktning Marsala. I trakten av denna, ”dessertvinernas stad” provar vi några av öns allt mer rosade viner. Faktum är att Sicilien numera är Italiens största vindistrikt, både vad gäller areal och produktion. Här skymtar vi snart den gamla staden Erice vilandes på toppen av Monte San Giuliano. Under dagen har vi avnjutit en läcker siciliansk lunch. En upplevelserik dag går mot sitt slut och vi sätter kurs mot storstaden Palermo, där vi ska bo två nätter på Hotel Astoria Palace. En gemensam middag avrundar dagen.

DAG 6. PALERMO OCH MONREALE

Palermo ligger för våra fötter! Staden, som är placerad i en naturlig amfiteater på Monte Pellegrinos sluttning, är en blandning av orientaliska och europeiska influenser och har en arkitektur som saknar motstycke på ön. En guidad stadspromenad tar oss till de främsta sevärdheterna. Vi besöker bl a den med mosaiker smyckade basilikan Cappella Palatina och vi ser exteriören (som har inslag av alla Siciliens arkitektoniska epoker) av katedralen, där de normandiska kungarna ligger begravda. Under dagen bekantar vi oss också med den lilla staden Monreale. I dalen nedanför växer och frodas apelsin-, oliv- och mandelträd. Monrealekatedralen med sina bysantinska mosaiker lämnar oss mållösa, men inte utan mål – på eftermiddagen vänder vi åter till Palermo. Middag på hotellet.

DAG 7. PALERMO–CEFALÙ–ACI TREZZA

Frukosten avrundar vår vistelse i Palermo och vi följer kusten österut till pittoreska Cefalù. Cefalù domineras av en väldig klippa, La Rocca, och en ståtlig normandisk katedral, som var tänkt att bli det viktigaste religiösa sätet på Sicilien. Efter ett besök i katedralen upptäcker vi staden till fots. Innan vi lämnar Cefalù för östkusten ges det också tillfälle till bad – staden omges av långa stränder med fin sand. I Aci Trezza, där resan tog sin början, sluter vi cirkeln på vår “Sicilienexpedition”. Efter incheckning serveras vi så småningom middag.

DAG 8. ACI TREZZA-CATANIA-FLYG HEM

En härlig Siciliensejour går mot sitt slut – mitt på dagen lyfter vårt flyg från Catania. Och säkerligen är vi beredda att instämma i den gode Göthes ord: “Italien utan Sicilien ger alls ingen bild i själen; först här finns nyckeln till allt”!

 

HOTELL

GRAND HOTEL FARAGLIONI
Lungomare Dei Ciclopi, 115
95021 Aci Trezza
Aci Castello CT
Tel: +39 095 093 0464
www.grandhotelfaraglioni.com

HOTEL MOSÉ
Viale L.Sciascia -Villaggio Mose
92100 Agrigento
Tel: +39 0922 608388
www.iashotels.com

HOTEL ASTORIA PALACE
Via Monte Pellegrino, 62
90142 Palermo
Tel: +39 091 628 1111
www.ghshotels.it/astoria

Pris 12995:- Reslängd 8 dag Valuta EURO Datum 2017-10-21 - 2017-10-28
Resan inkluderar

• Flygresa Köpenhamn - Catania

• Utflykter enligt program

• Whispers (hörsnäckor)

• Flygtransfers • Lokalguider • Vinprovning i Marsala

• Bussresor pa Sicilien • Reseledare

• Logi i dubbelrum inkl.

halvpension

• Lunch dag 5

Tillval

Enkelrum: 1 500:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post