Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

London

LONDON - EN MODERN STAD MED MYCKET PULS, ALLTID MITT I TRENDEN, MEN ALDRIG LÅNGT FRÅN HISTORIEN. DET FÖRFLUTNA LIGGER I TUNNA LAGER PÅ LAGER, SA ATT MAN KAN SKYMTA ÄNDA TILLBAKA TILL ROMARTIDEN. TRAFALGAR SQUARE, COVENT GARDEN, PICCADILLY, OXFORD STREET – BLUNDA OCH SMAKA PÅ STADENS TRÄFFPUNKTER OCH DU ÄR NÄSTAN REDAN HÄR.

London vars namn från början var Londinium när den grundades av romarna, är en stad i ständig förändring och rörelse. Staden med alla sina olika stadsdelar är som många små städer i en stor. Genom staden rinner den mäktiga floden Themsen med flera krökar och inom stadens gräns finns 31 broar byggda över floden. Den senaste är Millennium Bridge invigd år 2000. ”The Tube” – tar dig effektivt både hit och dit om du vill. För övrigt världens första tunnelbana – invigd år 1863.

DAG 1. PÅ VÄG

Vi flyger från Göteborg till London. Väl framme möter transferbuss oss för resa till vårt hotell i centrala London. Här bor vi bra och miljonstaden ligger framför våra fötter. Gemensam middag denna första kväll.

DAG 2. TA ETT STORT BETT PÅ STAN

På förmiddagen väntar en guidad rundtur i centrala London och vi beser de klassiska platserna: Towern och Tower Bridge, Piccadilly Circus och Buckingham Palace, Big Ben och Westminster Abbey – den gotiska katedralen som sedan 1200-talet varit platsen för kröningar, kungliga begravningar och giftermål. Senast 2011 när prins William gifte sig med sin Catherine. Vi missar inte heller Premiärministerns Downing Street nr 10. När turen är avslutad har du eftermiddagen och kvällen fri för egna upptäckter av det engelska köket. Häng med vår reseledare om du vill ha sällskap.

DAG 3. MUSEERNAS MUSEUM

Dagen är fri för egna önskemål, shopping, museibesök eller bara strosa runt. British Museum är världens skattkammare med över 4 miljoner föremål från de flesta kulturer. Undrar du vad skulpturerna från Akropolisklippan i Aten tagit vägen, så finns de här. Är man intresserad av krigshistoria, är Imperial War Museum ett måste. För konst är det Tate Gallery som gäller. Och är du botaniskt intresserad är Kew Gardens en upplevelse utöver det vanliga. Även denna kväll är du fri att upptäcka Londons smaker. Den indiska maten i London är en upplevelse! Eller varför inte pröva en klassisk kvarterspub?

DAG 4. WELCOME BACK

Dags för hemfärd och vi lämnar London för denna gång. Vi flyger bekvämt hem och landar åter på Landvetter för vidare resa mot våra hemtrakter. Tankarna far hela tiden tillbaka till de senaste dagarnas händelser. London är lätt att tycka om. Och vi är alltid: Welcome back!

HOTELL

THE ST GILES HOTEL Bedford Avenue London WC1B 3GH, UK Tel: +44 0 20 7300 3000 www.stgiles.com

Pris 7795:- Reslängd 4 dag Valuta GBP Datum 2017-10-30 - 2017-11-02
Resan inkluderar

Flygtransfers Landvetter – London

• Del i dubbelrum inkl. frukostbuffe

• Reseledare

• Flygresa • 1 x middag London

• Transfers tur och retur flygplatsen

och hotellet

• Stadsrundtur med lokalguide i London

Tillval

Enkelrum 1 450:- 

Avbestallningsskydd se ”sarskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post