Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

England - Kent, London & Brighton (fåtal platser kvar)

FINNS DET NÅGOT LAND DÄR FINGRARNA ÄR SÄ GRÖNA OCH ÖVERRASKNINGARNA VÄXERSA TÄTT SOM I SÖDRA ENGLAND. DEN ENGELSKA TRADGARDEN AR ETT KULTURARV SOM FÖRÄDLATS GENOM ÅRHUNDRADEN. UNDER RESAN BESÖKER VI NÅGRA AV DE VACKRASTE SLOTTEN OCH TRÄDGÅRDARNA I GREVSKAPET KENT. VI PASSAR ÄVEN PÅ ATT BESÖKA LONDON. EN MODERN STAD MED MYCKET PULS, ALLTID MITT I TRENDEN, MEN ALDRIG LÅNGT FRAN HISTORIEN.

 

DAG 1. PÅ VÄG

Det har blivit dags för avfärd och vi reser söderut via Danmark och landar under kvällen i Bremen. Här övernattar vi och äter middag under kvällen.

DAG 2. HOLLAND

Ny dag och nya upplevelser. Idag reser vi till Maastricht i Holland. På vägen dit gör vi förstås stopp och på plats väntar vårt hotell. Vi har tid på oss att uppleva orten innan det blir dags för middag.

DAG 3. VITA KLIPPOR

Från Gent följer vi kustvägen mot Frankrike och kommer till Calais, där vi tar färjan över till England. Båtresan över Engelska kanalen tar drygt en timme och ombord passar vi på att äta, medan vi närmar oss de mytomspunna vita klipporna vid Dover. Vi trampar engelsk mark och landskapet Kent, som är vida känt som Englands trädgård, är det första vi stiftar bekantskap med. Vi fortsätter upp till grevskapet Surrey till vårt hotell, här ska vi bo i 3 nätter och äter gemensam middag.

DAG 4. SLOTT OCH OXFORD

Vi startar morgonen med att åka till Windsor Castle, som har tillhört den engelska kungafamiljen i över 900 år. Windsor Castle är ett av de största och äldsta bebodda slotten i hela världen och det är drottningens officiella residens. Resan går vidare mot nästa universitetsstad, Oxford. Staden som har ett legendariskt universitet med 38 colleges, fantastiska stenbyggnader och en imponerande lång historia. Vi gör en guidetur till fots innan vi lämnar staden och åker tillbaka till vårt hotell för middag.

DAG 5. LONDON

Vi ägnar hela dagen åt London. Vi gör en rundtur med lokalguide och ser bl.a. Towern, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Westminster Abbey, Hyde Park och St Pauls Cathedral Hela eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg och aktiviteter. Middag på hotellet.

DAG 6. MOT KENT.

Den första trädgården på vår resa är den välkända parken Sissinghurst. Det var författarinnan Vita Sackville-West och hennes man som omvandlade det fallfärdiga lantstället till en av Englands mest sevärda trädgårdar. Här finns den vackra Rosengården och mängder av perenna växter. Vi närmar oss Canterbury och redan på håll ses den berömda katedralens höga torn resa sig över landskapet. Till fots är det bästa sättet att uppleva den gamla staden och vi kan gott förstå varför delar av stadskärnan har placerats på UNESCO:s. världsarvslista. Här bor vi 2 nätter och äter gemensam middag.

DAG 7. BRIGHTON

På morgonen kör vi söderut mot Battle som ligger på den plats där slaget vid Hastings stod 1066. Från Hastings följer vi kusten genom Eastbourne och vid Beachy Head har vi en strålande utsikt över den långsträckta klippkusten ”Seven Sisters” med upp till 170m höga kritklippor. Vi kommer till Brighton, Englands största och förnämsta badort. Prinsen av Wales, som 1820 blev George V, köpte här en stor bondgård när han gifte sig. Royal Pavillion som palatset kallas, är en mycket pampig byggnad och en stor sevärdhet. I Brighton blir det en guidetur och givetvis ser vi närmare på the Royal Paviljon. Sedan blir det färd tillbaka längs kusten till vårt hotell i Canterbury för middag.

DAG 8. TILLBAKA

Vi lämnar England för denna gång och påbörjar resan hem. Vårt stopp blir i Tyska Bramsche där vi övernattar och äter  gemensam middag på vårt hotell.

DAG 9. HEMÅT

Avresa och hemfärd och vi räknar med att vara hemma senare under kvällen.

ATLANTIC HOTEL AN DER GALOPPRENNBAHN
Ludwig-Roselius-Allee 2,
28329 Bremen, Tyskland
Tel: +49 421 333000
www.atlantic-hotels.de

THATCHER’S HOTEL
Guildford Road Surrey
KT24 6TB
Storbritannien
Tel: +44 (0)1483 280 503
www.thatchershotel.co.uk

IDINGSHOF HOTEL & RESTAURANT
Buhrener Esch 1, 49565 Bramsche
Tyskland
Tel: +49 5461 889
www.bramsche-hotel.de

HAMPSHIRE DESIGNHOTEL - MAASTRICHT
Stationsstraat 40
6221 BR Maastricht
Nederlanderna
Tel: +31 43 328 2525
www.hampshiredesignhotelmaastricht.com

HOLIDAY INN EXPRESS CANTERBURY
Upper Harbledown,
Canterbury CT2 9HX,
Storbritannien
Tel: +44 1227 865000
www.hiexpresscanterbury.co.uk

Pris 12995:- Reslängd 9 dag Valuta GBP,EUR Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Reseledare

• Busskaffe x 1 • Utflykter enligt program

• Batresa Dover-Calais

• Entreer

Tillval

Enkelrum 2 200:-

Avbestallningsskydd se ”sarskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post