Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Champagne och Mosel

Koppla bort förnuftet och låt smaklökarna styra längtan. Vi besöker två förnäma smakriken i Europas hjärta. Två olika landskap, en dryck, men två helt olika uttryck och känslor. Vi letar oss fram i Champagne med sina böljande vinodlingar på språng upp och ner för kullarna. Och vi bekantar oss med det franska kökets eleganta smaker och de ädlaste av bubblor. I Moseldalen njuter vi av de tyska, rustika smakerna och provar de lätta, oftast lite sötare vinerna från floddalen.

DAG 1. SKUMMAR AV FÖRVÄNTAN

Bussen lunkar tryggt genom södra Sverige, över broderlandets släta fält och ut på tysk motorväg där betongskarvarnas sövande rytm tar vid. Ett tu tre, så är vi i Hannover för vår första övernattning. Middag på hotellet.

DAG 2. KUNGLIGT I REIMS

Färden fortsätter västerut och vi passerar Belgien i ett nafs och sedan gränsen till Frankrike. Till eftermiddagen rullar vi in i Reims som blir vår bas i Champagnedistriktet för tre nätter. Vi bor centralt och efter gemensam middag tar vi en promenad. Katedralen är världsarvs-listad för sin fina fasad. Här har de franska kungarna krönts sedan 500-talet.

DAG 3. ALLA FÅR SMAKA UTOM VÅR CHAUFFÖR.

Efter frukost tar vår lokalguide oss med på stadsrundtur i där vi bland annat får se den pampiga katedralen även från insidan. Fri tid för lunch innan bussen tar oss till Passy-Grigny för ett besök hos Champagnehuset Dom Caudron Champagne. Här får vi en rundvandring och tillfälle till att provsmaka de ädla bubblorna. Åter i Reims för gemensam middag.

DAG 4. KULINARISK FÖRFÖRELSE

Dags att bekanta sig med några av de klassiska franska delikatesserna – gåslever och sniglar. På Musée de L’Escargot en Champagne får vi en rundvisning och lär oss hur sniglar ska ätas och vi provsmakar så klart. På La Ferme du Moulin får vi också en rundvandring och chans att provsmaka gåslever. Gemensam middag i Reims.

DAG 5. MOT MOSELDALEN

Frukost på hotellet och sedan ar det dags att ta adjö av Champagne for denna gång. Vi drar oss norrut mot Trier där vi skall besöka en vingård, prova gårdens vin och njuta av en god lunch hos Weingut von Nell. Under eftermiddagen ankommer vi Cochem vid floden Mosel där vi stannar i två nätter. Gemensam middag på kvällen.

DAG 6. FLODBÅT

Idag väntar en tur med flodbåt. Vi reser med buss längst vackra Mosel till Traben-Trarbach. Väl framme gå vi ombord på en flodbåt som skall ta oss till Bernkastel Kues, en av Moseldalens mest kända vinbyar. Väl framme ges fri tid för lunch och på eftermiddagen besöker vi en av ortens alla vinbönder och får provsmaka det goda Moselvinet. Återresan till Cochem sker med buss. Gemensam middag på kvällen.

DAG 7. MELLANLANDNING I LÜBECK

När vi ätit frukost och checkat ut styr bussen norrut i Tyskland och mot historiska Hansastaden Lübeck. På vårt hotell äter vi middag under kvällen och summerar dagarna som gått. En kvällspromenad är skönt för benen efter timmarna i bussen.

DAG 8. SUMMERA OCH PLANERA

På bekanta vägar och broar tar vi oss hemåt. Snart är vi hemma igen, men tanken och drömmen har nog dröjt sig kvar bland vinrankornas rader i antingen Tyskland eller Frankrike. Snart är vi där igen, eller någon annanstans.

Pris 10995:- Reslängd 8 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

Bussresa, busskaffe x 1, logi i dubbelrum inklusive halvpension, utflykter enligt program, 2 vinprovningar i Bourgogne, reseledare.
    
Rättelse fel i katalog, faktarutan - detta ingår i resan: Lokalguide Reims, Escargotprovning + rundvisning, Foie Grasprovning + rundvisning,  vinprovning och lunch Weingut Fritz, båttur Traben Trarbach-Bernkastel enkel resa, vinprovning 5 viner i Bernkastel.

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post