Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Toscana

Öppna alla dina sinnen – inte minst ditt smaksinne – för Toscana, Italiens mest mytomspunna landskap. Namnet har det fått av folkslaget Etruskerna som var en stormakt innan romarna satte sig själva kartan. Här står konst- och kulturskatterna som spön i backen, inte bara i Florens utan även i Lucca, Siena, Pisa m m. Pittoreska byar och borgar klänger sig fast på sluttningarna där Chiantidistriktets vinodlingar lockar fram de ädlaste safterna. Traktens oliver gör oss heller intebesvikna. Kustremsan bjuder på många vackra bad och stränder. Vi bjuds på underbara naturupplevelser i det böljande landskapet, där kullarna är täckta av vinodlingar, olivträd och cypresser. Pittoreska byar, medeltidsborgar och små städer ligger på kullarnas toppar. Vid kusterna finns många fina stränder och badmöjligheter.

DAG 1. LÄNGTAN ÄR NU KORT

Vi lyfter från Landvetter och flyger via London. På Heathrow får vi tid för att äta och shoppa innan vi flyger vidare till Pisa. Anslutningsbussen kör oss vidare till vårt hotell i Florens. Vi får en smakstart med vinprovning med bruschetta, laddad med olivolja, ost och honung. Till kvällen gemensam middag.

DAG 2. TORNSÄKRA SAN GIMIGNANO

Resan är nästan lika stor behållning som målet här i Toscana, men det medeltida San Gimignano är i en klass för sig. En gång fanns här 72 höga torn, men bara ett fåtal är kvar i dag. Lokalguiden tar oss med genom idyllen. Lunch väntar oss på Fattoria San Donato, som bjuder på dagens halvpension. Kvällen fri!

DAG 3. FLORENS, VÄRLDENS KONSTIGASTE” STAD

Mot Florens, Toscanas huvudstad. Vi börjar med en tre timmars rundtur med lokalguide, större delen till fots. Resten av dagen är vi på upptäcktsfärd i den inflytelserika familjens Medicis stad. Här finns den vackra bron Ponte Vecchio ”Gamla bron” som byggdes redan år 1345, med inbyggda hus och butiker över floden Arno. Den mäktiga katedralen Santa Maria del Fiore, kallad Duomo, färdigställdes år 1436 men arbetet tog hela 140 år. Kupolen är 114 meter hög och ett vackert bevis på renässansens förfinade ingenjörskonst. Besök på Castello Vicchiomaggio för rundvisning och vinprovning med tilltugg. Middag på hotellet.

DAG 4. MATLAGNINGSKURS OCH PISA

Efter frukost åker vi ut i landsbygden till området Montecarlo där vi besöker vin- och olivgården Fattoria il Poggio. Därefter äter vi en underbar lunch med mycket mat och vin, vilket blir dagens halvpension. Därefter reser vi till det lutande tornets stad Pisa. På torget Campo dei Miracoli hittar vi också stadens domkyrka. Klocktornet var inte tänkt att bli så märkvärdigt, men numera känner vi byggnaden som Torre Pendente – en av världens mest besökta byggnader. Mot kvällen återvänder vi till vårt hotell. Kvällen fri!

DAG 5. VINPROVNING

Vi dröjer oss kvar i det ändlöst goda som detta säregna landskap tycks kunna prestera. Vinprovning på Col d´rcia S.p.A blir en stund som smaklökarna sent ska glömma. Cypresser och oliver vinkar farväl i den ljumma vinden. Många nya minnen har etsat sig fast. För evigt. Efter besöket reser vi åter till hotellet, middag senare under kvällen.

DAG 6. HEMRESEDAG

Resans sista dag och det har blivit dags att åka hem. Vår transferbuss kör oss till flygplatsen för vidare flyg åter till Landvetter via London och anslutning hem.

Hotell

BORGO DI CORTEFREDA
Via Roma 191
Tavarnelle Val di Pesa
50028 - Firenze
Tel: +39 055 80.73.333
www.borgodicortefreda.com

Pris 12995:- Reslängd 6 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

• Flygresa Lanvetter - London – Pisa

• Utflykter enligt program

• Wispers i Florens (hörsnäcka)

• Flygtransfers

• Vinprovning

• Reseledare

• Bussresor i Toscana

• Matlagningskurs Fattoria il Poggio

• Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Lokalguide Siena, San Gimignano, Florens, Pisa

Tillval

• Enkelrum: 1 300:-

• Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post