Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Schweiz, Bodensjön och Bernina Expressen

Räkna med många sköna måsten på denna tur mot Alperna. Vi betar av både kultur och hisnande natur i en behaglig takt. Vi lägger till i Konstanz vid Bodensjöns schweiziska strand. Här besöker vi förstås Greve Bernadottes blomsterö Mainau som står högt på mångas ”längtalista”. Bernina Expressen är en spektakulär tågresa i panoramavagnar genom hissnande bergspass, förbi glaciärer, snötäckta toppar och gröna dalar. Vierwaldstättersee, Zermatt, Matterhorn, Schaffhausen och mycket annat blandas med god mat och många skratt på vägen.

DAG 1. VI SOVER I HANNOVER

Bussen tar oss i lugn lunk genom Danmark och norra Tyskland, och vårt första härbärge hittar vi i Hannover.

DAG 2. VI RESER I MEDELTIDEN

På eftermiddagen ankommer vi Feldkirch som är beläget i västra Österrike nära gränsen till Lichtenstein. Staden ligger vid foten av borgen Schattenburg från 1200-talet som är lika gammal som staden i sig. Här ska vi bo i två nätter.

DAG 3. MAINAU KLOROFYLLER VÅRA SINNEN

Den grevliga blomsterön bjuder på citruslundar, dahlior, rosor, palmhus med underbara orkidéer och mycket annat som sprider behag. Här frodas inte mindre än 1.200 olika arter och 20.000 blomplantor. Slottet, där greveparet bor, är byggt på 1740-talet och i kyrkan St Marien kan vi se många vackra målningar. Vi lägger även till i Lindau, en medeltida stad med gamla rådhuset från 1578 som en given attraktion. August Strindberg gillade också Lindau, för det var här han skrev ”Hemsöborna”.

DAG 4. MER BERGBANA ÄN TÅG

Vi har en fantastisk dag framför oss. I Chur går vi ombord på Bernina-Expressen. Vi åker genom 55 tunnlar och över 196  broar. Som högst är vi på 2 253 meters höjd. Slutstationen är Tirano i Italien. Här kan vi njuta av shopping och mat lunch på egen hand.

DAG 5. LUZERN OCH EN ANNAN SJÖ

I Luzern kan du passa på att äta lunch på Rådhuskajen, vandra i vindlande gränder och gå över den berömda Kapellbron. Vi gör en båttur på den vackra sjön Vierwaldstättersee upp till Brunnen, och vi passerar platsen där Schweiz bildades och där legenden om Wilhelm Tell kom till. Till eftermiddagen svänger bussen in i Brig där vi bor i två nätter.

DAG 6. MOT TOBLERONE-TOPPEN

Vi tar tåget från Täsch till Zermatt vid foten av Matterhorn som med sina 4 478 meter är Schweiz högsta berg. Den  pyramidformade toppen känner vi igen från den trekantiga chokladen Toblerone. Kanske lockar en tur med bergbanan? Belöningen är en panoramautsikt som är svårslagen. Lunch på egen hand innan vi tar tåget tillbaka. Gemensam middag.

DAG 7. BREDASTE VATTENFALLET

På vår väg mot Tyskland passerar vi Schaffhausen som är Europas största och mest kraftfulla vattenfall, där vattnet faller ner 21 meter, över en bredd på 150 meter. Till kvällen når vi vårt hotell i Mannheim, en viktigt universitetsstad i delstaten Baden-Württemberg.

DAG 8. NU HAR VI BERGEN I BACKSPEGELN

På morgonen fortsätter vi norrut och ser hur landskapet plattas ut. Till kvällen når vi vårt hotell i den lilla orten Schneverdingen utanför Hannover.

DAG 9. VI RESER PÅ MINNEN

Medan vi smälter och summerar våra minnen passerar både norra Tyskland och Danmark snabbt utanför fönstret. Snart hemma.

 

Pris 12495:- Reslängd 9 dag Valuta EUR, CHF Datum Resan inkluderar

• Bussresa
• Båttur Vierwaldstättersee, Flüelen-Brunnen
• Båttur Mainau- Meersburg
• Busskaffe x 1
• Transfertag Täsch-Zermatt t/r
• Berninaexpressen Chur-Tirano
• Del i dubbelrum inkl halvpension
• Entré till Mainau
• Reseledare

Tillval

Enkelrum 1600:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post