Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Portugal Lissabon och Algarve

Portugal – en gång bas för Europas mäktigaste sjöfarare som utforskade nya världsdelar. Nu är det vår tur att upptäcktsresa i denna sydvästligaste del av Europa. Receptet på en lyckad resa blir en blandning av stad och landsbygd, kryddat med himmel, sand och hav. Efter några dagar i Lissabon – en av Europas charmigaste huvudstäder och en av de äldsta – åker vi genom landskapet Alentejo med sina vita städer, och vingårdar. Vi smakar oss fram genom olivlundar och välkända vingårdar. Sen släcker vi törsten vid Algarves stränder.

DAG 1. VI LADDAR FÖR LISSABON

Avresa från Göteborg och vi landar under kvällen i Lissabon. Transfer till hotellet för middag. Vi sträcker på benen i de närmaste kvarteren.

DAG 2. VI TAR ETT HELHETSGREPP

En rundtur är alltid en bra start. Vi får en känsla för hur de olika stadsdelarna hänger ihop och var sevärdheterna ligger. Vi passerar de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, centraltorget, försvarstornet Torre de Belem, borgen och Jeronimo-klostret. Eftermiddagen fri, men till kvällen gemensam middag med fado-underhållning; en musikstil som föddes här.

DAG 3. VÄSTER OM VÄST, TILL HAV OCH BERG

Västerut hittar vi den förnäma badorten Estoril och grannorten Cascais med livligt fiskeläge. Vidare till Europas västligaste punkt Cabo da Roca. Sen upp i bergen till Sintra – kungarnas favoritresidens sedan 1300-talet. Du kommer förstå varför. Gemensam hotellmiddag.

DAG 4. VI RESER I TIDEN

Vi rullar österut in i landskapet Alentejo. På vingården Ramos, som producerar storsäljaren Vila Santa, äter vi en god lunch. Ja, och provsmakar såklart de förädlade druvorna. Ett intressant besök på ”Vinkorksfabrik” - Arte em Cortica Lda gör vi också under dagen. Vi har nu kommit till Evora och här stannar vi för natten. Middag på hotellet.

DAG 5. MOT ALGARVE

Efter frukost får vi en guidad rundtur i Evora. Staden är världsarvslistade och vi tittar 2000 år bakåt i backspegeln och hittar bebyggelse från romartid. Därefter åker vi till Europas största konstgjorda sjö som heter Alqueva Lake. Sjön har blivit ett populärt semestermål för fiske, båtturer och rekreation. Vi gör en båttur med lokalguide för att på nära håll få uppleva detta ”mänskliga mästerverk”. När vi kommer iland väntar provsmakning av specialiteter från Alentejoområdet. Vi rullar in i soldränkta Algarve, Portugals sydligaste region, för kommande tre nätter. Gemensam middag senare under kvällen.

DAG 6. TRE NÄTTER VID HAVET

Efter händelserika dagar känns det säkert skönt med en lugn dag. Njut av sol och bad i poolerna och i Atlantens blå vågor. Promenera eller ta det lilla rundturståget. Gemensam middag på kvällen.

DAG 7. FARO TILL FOTS

Faro och Tavira är två andra städer där ett besök är ett måste. Faro är Algarves huvudort och de gamla delarna är mycket fotvänliga. Tavira är känd för gamla kyrkobyggnader, praktfulla residens, den moriska borgen och en bro från romartiden. Här har tiden stått still – länge. Gemensam middag och vi summerar vår semester.

DAG 8. DAGS ATT DRA SIG NORRUT

Vi checkar vi ut från vårt hotell och reser åter till Lissabon. Under transfern till flygplatsen tar vi det lugnt och passar på att vila en stund. Nu lämnar vi Algarve lite brunare, lite mättare, lite visare. Vi flyger och landar på Landvetter under kvällen.

HOTELL

VILA GALE CERRO ALAGOA
Rua Do Municipio. Lote 26
8200-916 Albufeira
Tel: +351 289 583 100
www.vilagale.pt

EVORA HOTEL
Avenida Túlio Espanca
7002-502 Évora
Tel: +351 266 748 800
www.evorahotel.pt

HOTEL MUNDIAL
Largo Martim Moniz
1100-341 Lisboa
Tel: +351 21 884 2000
www.hotel-mundial.pt

Pris 14995:- Reslängd 8 dag Valuta EURO Datum 2017-09-28 - 2017-10-05
Resan inkluderar

• Flygresa Landvetter – Frankfurt - Lissabon

• Utflykter enligt program

• Lokalguide i Lissabon och Evora

• Flygtransfers • Båttur pa Alqueva Lake

• Reseledare

• Bussresor i Portugal • Vinprovning x 1

• Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Fadoshow pa Clube de Fado i Lissabon

Tillval

Enkelrum: 2 600:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post