Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Florida med kryssning i karibien (1)

Det här är resan som innebär upplevelser både till lands och till havs. Men den börjar i luften för vi tar flyget direkt till soliga, varma Florida. Känt för sina milslånga stränder, världsarvslistade naturupplevelser och en kultur som blandar latinamerikanskt, europiskt, afrikanskt och indianskt tack vare den stora blandningen av människor som bor här. För några dagar är allt vårt. Kombinationen med Karibien-kryssning gör det till två resor i en.

DAG 1. AMERIKARESAN GÅR FORT

Flygresa direkt till Miami från Skandinavien. Buss väntar vid ankomsten som tar oss till vårt hotell i Fort Lauderdale med härligt läge nära stranden. Middag i närheten av hotellet, och kanske hinner du ett kvällsdopp i Atlanten.

DAG 2. FORT LAUDERDALES KANALER

Först på dagens program står en tur med den charmiga hjulångaren Jungle Queen som tar oss runt på de många kanalerna som är karaktäristiska för Fort Lauderdale. Eftermiddagen är fri för exempelvis sol och bad. På kvällen samlas vi för middag på den polynesiska restaurangen Mai Kai.

DAG 3. UTFLYKTER TILL EVERGLADES

Efter frukost ger vi oss iväg med buss och lokalguide för att besöka indianerna i träskmarkerna i Everglades. Inne i  naturreservatet gör vi en tur med en så kallad airboat, som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Fort Lauderdale. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

DAG 4. FRI ATT GÖRA VAD DU VILL

Ta för dig allt som stad, land och strand har att erbjuda. Du lägger upp dagen efter dina egna intressen. Här finns upplevelser och utflykter för alla. För dom som önskar så görs en gemensam utflykt till det stora shoppingcentret Sawgrass Mills.

DAG 5. HEMMA PÅ HAVET

Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale. Vi checkar in på Royal Caribbean Cruise Lines största kryssningsfartyg, Allure of the Seas, och nu väntar åtta dagars underbar kryssning i Karibiska övärlden. När vi kommit ombord samlas vi för ett kort välkomstmöte och därefter finns tid att bekanta sig med fartyget innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

DAG 6–11. KRYSSAR MELLAN ÖAR OCH INTRYCK

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på Karibiska öar. Ombord kan vi boka utflykter för att komma ut och se och smaka mer av öarna. Alla dagar ingår helpension på fartyget. Men på utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då lunchtiderna ombord är generösa. Ombord erbjuds också en mängd olika aktiviteter – tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. På kvällarna uppträder professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i kasinot.

DAG 12. HAVET BYTS MOT LUFT

På morgonen kommer vi åter till hamnen i Fort Lauderdale efter vår vecka till sjöss. Här väntar buss och en  skandinavisktalande guide som tar oss med på stadsrundtur i Miami. Vi får också ett par timmar på egen hand mitt på dagen för shopping. Därefter kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för resan hem. Vi äter middag ombord och smälter våra intryck från många nya världar.

DAG 13. VI LANDAR I SKANDINAVIEN

Den klassiska frasen: borta bra men hemma bäst! Stämmer verkligen den? Längtar du inte tillbaka, till vyerna, människorna och dofterna? Hemma är allt sig likt, som vanligt.

Datum     Anlöpningshamn                           Ankomst     Avresa

29 oktober Fort Lauderdale,                          Florida        16.00

30 oktober Nassau, Bahamas                        07.00          14.30

31 oktober Till havs - -

1 november Charlotte Amalie, St Thomas       10.00          19.00

2 november Basseterre, St Kitts & Nevis         08.00          17.00

3 november Till havs                                      -                -

4 november Till havs                                      -                -

5 november Fort Lauderdale, Florida               06.15          -

 

 

Pris 23495:- Reslängd 13 dag Valuta USD Datum 2017-10-25 - 2017-11-06
Resan inkluderar

• Flygresa Landvetter – Oslo eller Köpenhamn – Miami

• Angbåtstur på kanalerna • Kryssning med Allure of the Seas inkl. helpension 7 nätter

• Flygtransfers

• Utflykt till Everglades inkl lunch

• Dricks ombord

• Del i dubbelrum inkl. frukost

• Del dubbelhytt inkl helpenison • Reseledare

• Middag x 2 Fort Lauderdale

 

Tillval

• Enkelrum/hytt: 7 400:-

• 2-bäddshytt utsides 840:-/person

• 2-bäddshytt balkong 2 360:-/person

• Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post