Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Klassiska Hurtigruten

Få naturområden är så dramatiska och mytomspunna som den norska kusten. Där stupbranta berg möter rytande hav är vördnaden för naturen större än någonsin. Tack vare Hurtigruten är denna kust mer tillgänglig än man kan ana. De isolerade öarna, avlägsna byarna och vindpinade fiskehamnarna ligger bara och väntar på att vi ska komma förbi Vi reser sträckan Kirkenes – Bergen och vi bugar inför Helgelandskustens vackraste fjäll – De sju systrarna och Torghatten. Öppna alla sinnen och häng med!

DAG 1. ÄVENTYRET BÖRJAR I OSLO

Vi styr kosan mot Oslo där vi börjar vår resa. Hit reser vi med buss och får tid över att strosa runt i den norska huvudstaden. Vi övernattar på hotell nära Gardemoens flygplats där vi också äter middag senare på kvällen.

DAG 2. FLYG TILL KIRKENES

Tidig morgon flyger vi till Kirkenes. Här går vi ombord på Hurtigrutens fartyg M/S Nordkapp. Rutt denna dag: Kirkenes - Vardö - Båtsfjord – Berlevåg. Kirkenes ligger söder om den arktiska trädgränsen och är därför mycket frodig, precis som den övriga Finnmarkskusten.

DAG 3. KLIPPOR OCH HAV STÅR FÖR SKÅDESPELET

Rutten går från Mehamn via Kjöllefjord - Honningsvåg - Havöysund - Hammerfest - Öksfjord - Skjervöy till Tromsö. Vi gör ett kort stopp i Honningsvåg och fortsätter färden sydväst nedför bland annat Söröysundet och stryker helt nära Norges fjärde största ö med samma namn. Vi ankommer Tromsö sent på kvällen.

DAG 4. MÄKTIGA LOFOTEN

Dagens rutt går från Tromsö via Finnsnes - Harstad - Risöyhamn - Sortland - Stokmarknes – Svolvär till Stamsund. Frukost äter vi i Harstad. Vi ska tillbringa dagen i Vesterålen och Lofoten. I Stokmarknes grundade Richard With Vesteraalens Dampskibsselskab AS. Det smala, smala Raftsundet väntar, och troligtvis tar vi vägen om den berömda Trollfjorden med sina branta väggar.

DAG 5. VI PASSERAR POLCIRKELN

Vi ankommer Örnes vid frukosttid och kan se fram emot en hel dag vid den sägenomsusade Helgelandskusten. Vi korsar polcirkeln och möter den karaktäristiska Hestmannen. I väst ser vi Dönnamannen som stretar hela 858 meter upp ur havet. Rutten går från Bodö via Örnes - Nesna - Sandnessjøen - Brönnöysund till Rörvik.

DAG 6. KULTURKRYDDAT I TRONDHEIM

Det är tidig morgon när vi ankommer Trondheim. Vi utnyttjar timmarna fram till avgången klockan 10 med att få med oss lite kultur, arkitektur och historia. Magnifika Nidarosdomen missar vi inte. Därefter gör vi ett kort uppehåll i Kristiansund, ”klippfiskstaden”. Vi angör Molde sent på kvällen, staden med panoramautsikt över de 87 topparna i Romsdalsalperna. Under natten fortsätter vi till Ålesund. Turen går från Trondheim till Kristiansund - Molde och Ålesund.

DAG 7. VI KRYSSAR FÖR SISTA DAGEN

Vi lämnar Ålesund redan på natten. Vid frukosttid når vi Florö via Målöy. Resan går vidare mot Bergen längs den östligaste leden. Vi befinner oss på östra sidan av Asköy och har Radöy på babord sida. I Bergen går vi i land för sista gången. Här väntar vår buss och vi reser mot Gol för övernattning.

DAG 8. VI GUNGAR HEMÅT PÅ BUSSEN

Vi njuter i lugn och ro av en utsökt frukost på hotellet. När vi checkat ut reser vi hemåt mot svenska gränsen. Till kvällen når vi våra hemtrakter.

 

HOTELL

SCANDIC OSLO AIRPORT
Ravinevegen 15,
2060 Gardermoen
Tel: +47 23 15 59 00
www.scandichotels.no

PERS HOTEL
Sentrumsvegen 72
Gol
Tel: +47 32 02 30 00
www.pers.no

Pris 17995:- Reslängd 8 dag Valuta NOK Datum Resan inkluderar

• Bussresa
• Middag dag 1 och 7
• Logi dubbelhytt insides inklusive helpension under kryssningen
• Busskaffe x 1

• Flyg Oslo till Kirkenes

• Reseledare

• Logi i del i dubbelrum inklusive frukostbuffé

• Kryssning med Hurtigruten, Kirkenes – Bergen

 

Tillval

• Del i 2-bädds utsideshytt kat N, 1 750:-/person

• Del i 2-bädds utsideshytt kat P, 3 675:-/person

• Enkelrum/enkelhytt insides 6 400:-

• Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

• Reseförsäkring

Vi kan hjälpa dig att boka ev. utflykter i förväg i mån av plats. Boka senast 6 veckor innan avresa. För utflykter under kryssningen se www.hurtigrutten.se

 

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post