Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Norska Pärlor (fåtal platser kvar)

Ett potpurri av upplevelser där naturen står för det mesta av skådespelet. Vad sägs om världens vackraste väg – tlanterhavsveien – världsarvet som sträcker sig spektakulärt över broar och holmar rakt genom oceanens mäktiga krafter. Geirangerfjorden – brutal och leende på samma gång. Och så högt belägna gruvstaden Röros som har allt som gör en turistchef glad. Kryddat med en dagkryssning på klassiska Hurtigruten, mellan Geiranger och Molde, blir detta ett koncentrat av Norge som du sent ska glömma.

DAG 1. SOVER I ØYER

Vi startar från våra respektive avreseorter under morgonen. En trevlig resdag genom hemland och grannland ligger framför. När vi passerat OS-staden Lillehammer är vi snart i Öyer och vårt övernattningshotell. Här väntar middag och skön sömn.

DAG 2. DAGKRYSSNING HURTIGRUTEN - GEIRANGER - ÅLESUND - MOLDE

Efter tidig frukost fortsätter vi den sköna Gudbrandsdalen upp till Otta. Vi vänder rakt västerut in i fjällvärlden och når snart Geiranger. Här startar fjordkryssningen på världsberömda Geirangerfjorden ut genom ett magnifikt och dramatiskt landskap. Resan med ett av Hurtigrutens fjordfartyg är en fullständigt häpnadsväckande upplevelse. Smaragdgrönt vatten, vilda vattenfall, snöklädda fjälltoppar, leende smala strandremsor och bondgårdar på fjällhyllor som man endast når genom att på repstege ta sig hundratals meter uppför de stupbranta fjordväggarna. Ombord passar vi på att äta middag. Under sena kvällen når vi rosornas stad Molde och checkar in på vårt hotell.

DAG 3. DIN VACKRASTE DAG

Molde, belägen långt västerut i det norska kustbandet i ett andlöst vackert fjäll- och fjordlandskap, är känd som jazzstaden och rosornas stad. Idag kör vi längst ut i det vidunderliga norska kustbandet. Atlanterhavsveien – världens vackraste vägsträcka enligt ”The Guardian” - banar sig väg över broar och holmar rakt genom oceanens mäktiga krafter. Härifrån vänder vi rakt österut och når under eftermiddagen 300-åriga gruvstaden Röros, Norges enda högfjällsstad. Lokalguide tar oss med på vandring genom den intressanta gamla staden, med en osedvanligt pittoresk bebyggelse och spännande industrihistoria. Här bröts koppar för över 300 år sedan och berättelsen om hur man fann kopparn är mycket spännande. Logi och middag väntar på vårt hotell.

DAG 4. HEMVÄGEN ÄR OCKSÅ VACKER

Efter god frukost vänder bussen hemåt. Ner över Trysilfjäll och in i sommarfagra Värmland. Vi tar kaffe- och lunchpauser under dagen och sorterar resans hi-lights. Mot kvällningen är vi åter på våra hemorter.

HOTELL

 

MEETINGPOINT HAFJELL HOTEL & RESORT
Hundervegen 1
2636 Oyer
Tel. +47 61 27 77 77
www.meetingpointhafjell.no

SCANDIC SEILET Molde
Gideovegen 2
Tel: +47 71 11 40 00
www.rica.no/seilet

BERGSTADENS HOTEL Röros
Osloveien 2
Tel:+ 47 72 40 60 80
www.rica.se/vara-hotell/
bergstadens-hotel

Pris 6495:- Reslängd 4 dag Valuta NOK Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Resa med Hurtigruten

• Reseledare

• Busskaffe x 1 • Utflykter enligt program

• Logi i dubbelrum inkl. halvpension

• Rundtur med lokalguide i Röros

Tillval

Enkelrum 1250:-
Entréer
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post