Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Nordkap och Lofoten (väntelista)

 

Att uppleva Nordkapklippan vid midnatt med solens fantastiska lyskraft och att färdas på Lofotens vägar runt spetsiga fjäll och känna doften från de små fiskelägena är något du aldrig glömmer! De natursköna städerna Alta, Tromsö och Trondheim får vi uppleva längs vägen. Detta är en resa där vi upplever de verkliga guldkornen i Nordens skönhet.

DAG 1. NORRLANDSKUSTEN

Resan som ska ta oss till några av Skandinaviens mest fascinerande resmål har startat. Första dagens etapp går till Sundsvall, där middag och sköna sängar väntar.

DAG 2. HÖGA KUSTEN

Efter en god frukost fortsätter färden norrut. Här gör vi ett stopp vid Höga kusten som finns med på UNESCOS lista över världens kulturarv. Vi passerar flera av de norrländska kuststäderna och framåt kvällen når vi vårt hotell i Luleå. Här blir det middag och nattvila.

DAG 3. POLCIRKELNS LJUSA GRÄNS

Vi börjar dagen med ett besök i Gammelstad kyrkstad utanför Luleå. Efter en liten rundtur i Haparanda åker vi upp i Tornedalen. Vid Kukkolaforsen, berömt för sitt sikfiske gör vi lunchstopp. Polcirkeln passerar vi på finska sidan och mot kvällen når vi samemetropolen Enontekiö. Middag väntar och kanske en finsk bastu.

DAG 4. EUROPAS ÄNDE

Färden går vidare norrut. Snart passerar vi gränsen till Norge. Här bjuder naturen på vidsträckta vyer över Finnmark. Efter Alta går färden upp mot Sennalandet, ett vidsträckt fjällhedsområde. Med Porsangerfjorden som följeslagare når vi snart tunneln som ska föra oss till ön Mageröya, Nordkapön. En god middag väntar på vårt hotell i Honningsvåg. Mätta och belåtna sätter vi oss i bussen och åker de tre milen till Nordkapklippan, som stupar 307 meter rakt ner i Norra Ishavet. I den stora ordkaphallen tillbringar vi några timmar runt midnatt och hoppas att solen ska visa sig. Här finns café, souvenirshop och en biograf, där vi inbjuds till en fantastisk film som visar årstiderna på ön.

DAG 5. ALTA

Natten blev sen och vi tar god tid på oss vid frukostbordet innan vi tar farväl av Nordkap. Dagens resmål är Alta och ett besök på Alta museum, som är listat av UNESCO som världens kulturarv. Så sent som 1973 upptäckte man hällristningar efter Komsafolket som levde här för ca 7000 år sedan. Promenaden runt hällristningarna som ligger på sluttningen mot Ishavet är uppfriskande. Här väntar middag och en välbehövlig sömn på vårt hotell i Alta.

DAG 6. HÖGA FJÄLL OCH HÄLLRISTNINGAR

Resan fortsätter utmed en obeskrivligt vacker kuststräcka omgiven av höga fjäll. Efter två små båtturer når vi Tromsö, världens nordligaste universitetsstad. Staden ligger på en ö omgiven av snöklädda fjäll och kallas ”Porten till Ishavet”. Närheten till vattnet och de många båtarna i hamnen lockar säkert till en promenad efter middagen.

DAG 7. LOFOTEN

Innan vi lämnar Tromsö gör vi ett besök i den fantastiska Ishavskatedralen, som ser ut att vara byggd av isflak. Resan går vidare över fjäll och runt fjordar som tränger långt in i landet. Strax norr om Narvik svänger vi av mot Lofoten. Vägen genom detta örike är otroligt vacker och snart når vi Lofotens ”huvudstad” Svolvaer. Vårt hotell ligger mitt i staden, så efter middagen känns en promenad lockande för att uppleva atmosfären.

DAG 8. DÄR VÄGARNA TAR SLUT

Efter frukost möter vår guide upp och reser med oss hela dagen. Lofoten består av flera öar så färden går på slingriga vägar, över broar, in i tunnlar och runt höga fjäll. Naturen bjuder på fantastiska vyer. Fisket är den stora näringen härute, vilket märks på de pittoreska fiskebyarna. Innan vi lämnar Lofoten äter vi middag tillsammans och därefter tar vi kvällsfärjan över till Bodö. Kvällen blir sen när vi är åter på vårt hotell.

DAG 9. POLCIRKELN

Resan fortsätter med hav och fjäll som följeslagare. Vi passerar Fauske, berömt för sin marmor. FN-huset i New York är klätt med marmor härifrån. På resan över Saltfjället passerar vi Polcirkeln. Här tar vi rast och beundrar den fantastiska kåtliknande byggnaden, som ligger mitt uppe på kalfjället. Färden går vidare och vyerna växlar. Efter en lång dag med många intryck välkomnar hotellet i Steinkjer med middag.

DAG 10. STÖRSTA TRÄSTADEN

Efter någon timmes resa är vi i Trondheim, en av världens största trästäder och känd för Nidarosdomen. Här stannar vi några timmar innan färden går vidare över Dovre fjäll och genom Gudbrandsdalen. Vårt hotell i Öyer bjuder på resans sista middag.

DAG 11. FARVÄL NORGE

Hemresan går via Värmland och snart når vi våra hemorter. En resa med intensiva dagar sorteras in bland de minnen som är vackrast att återkomma till. Tack för den här gången!

HOTELL

FIRST HOTEL STRAND
Strandgatan 10
51 06 SundsvallTel: 060-64 19 50
www.firsthotels.se

QUALITY HOTEL LULEÅ
Storgatan 17
972 32 Lulea
Tel: 0920-20 10 00
www.nordicchoicehotels.se

LAPLAND HOTEL HETTA
99400 Enontekiö
Tel: +358 (0)16 323 700
www.laplandhotels.com

SCANDIC NORDKAPP
Skipsfjorden
9750 Honningsvag
Tel: +47 78477260
www.scandichotels.se

SCANDIC HOTEL ALTA
Lokkeveien 61
Alta, 9509
Tel: +47 78 48 27 00
www.scandichotels.se

SCANDIC ISHAVSHOTEL TROMSÖ
Fredrik Langesgate 2
Tromso, 9008
Tel: +47 77 66 64 00
www.scandichotels.se

THON HOTEL LOFOTEN
Torget, 8300 Svolvar,
Tel: +47 76 04 90 00
www.thonhotels.no

SCANDIC HOTEL BODÖ
Sjogata 23
Bodo, 8006
Tel: +47 75 54 70 00
www.scandichotels.se

QUALITY HOTEL GRAND
Kongensgate 37
7709 Steinkjer
Tel: +47 74 16 47 00
www.choicehotels.no

RADISSON BLU LILLEHAMMER HOTEL
Turisthotelveien 6
2609 Lillehammer
Tel: +47 61 28 60 00
www.radissonblu.com

Pris 15895: Reslängd 11 dag Valuta SEK, EURO, NOK Datum Resan inkluderar

Bussresa • Busskaffe x 1

• Entréer enligt program

• Båtresa • Lokalguide på Lofoten

• Logi i dubbelrum inkl. halvpension

• Utflykter

Tillval

Enkelrum 3 850:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post