Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Bornholm (väntelista)

Bornholm - den nätta ön – 157 km kustlinje – bjuder på ett imponerande antal soltimmar per år, mest i hela landet. Kanske är det solen och värmen som gör att Bornholmarna är mer än vanligt danskt gemytliga och bjuder in besökare med famnen vidöppen. Faktiskt är det så att både vegetation och kultur känns mer sydländsk än dansk. När det gäller dialekten hittar vi här den gamla länken mellan danska och skånska. För oss svenskar ligger Bornholm väldigt nära, men det känns ändå som en lång resa i historien, i stämning och bebyggelse, men inte minst klimatmässigt.

DAG 1. STRANDHOTELL ”ÄPPELGÅRDEN”

Vår buss färdas genom Sydsveriges vackra sommarlandskap till Ystad och Bornholmtrafikens färja. Resan fortsätter över Östersjöns blåa vatten till Rönne på Bornholms västra sida. Vårt hotell heter Abildgård och ligger mindre än en timme bort upp på öns nordöstra spets. Nära havet, med egen pool har vi här vårt paradis för tre nätter framåt. Här finns hur mycket som helst att upptäcka om du vill. Eller så nöjer du dig med att hitta lugnet. Till Allinge stadskärna har vi 3 km. Det finns bussförbindelse men även möjlighet att hyra cykel på hotellet.

DAG 2-3. VI HAR NÄRA TILL ALLT

Två hela dagar att utforska den intressanta ön, där avstånden från kust till kust aldrig är mer än någon timmes bussresa. Här finns historiska minnesmärken allt från hällristningar, run- och bautastenar, gravhögar och skeppssättningar till rester från andra världskriget. Vi upplever fascinerande natur, kustlinjen med lodräta klippväggar, djupa grottor och leende stränder. Dueodde längst i söder med sin flera kilometer långa sandstrand, där sanden är så vit och fin att den används i timglas. Rundkyrkorna från 1100-talet är utspridda över ön och öppna för besökaren. Många av städerna på Bornholm är klenoder med färgglada hus, vinrankor, stockrosor och mullbärsträd. Vår guide som reser med oss under utflyktsdagarna guidar oss in i denna speciella värld.

DAG 4. VI UPPTÄCKER RÖNNE

Vi använder förmiddagen för egna strövtåg i Rönne. Vandrar i gamla stan på de vindlande gatorna med romantiska husgavlar, små fönster och skeva takåsar, tittar in till keramiker och textilhantverkare. Vid lunchtid går vi ombord på färjan och blir serverade ”Bornholmer meny”. Under eftermiddagen ankommer vi till Ystad och bussen tar oss åter till våra hemorter.

 

HOTELL

HOTEL ABILDGÅRD
Tejnvej 100
DK-3770 Allinge
Tel:+45 5648 0955
www.hotel-abildgaard.dk

 

Pris 4995:- Reslängd 4 dag Valuta DKK Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Logi i dubbelrum
• Utflykter med guide
• Båtresa • Halvpension inkl. måltidsdryck
• Reseledare
• Busskaffe x 1 • Lunch dag 4

Tillval

Enkelrum 1100:-
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post