Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Smaka på Danmark

Danmark finns fullt av små pärlor. Vi har samlat några av dem i en resa som vi kallar Smaka på Danmark! Precis som det låter ligger inriktningen på danska specialiteter, t.ex. ost, öl och smörrebröd. Ålborg blir vår utgångspunkt, här bor vi i den s.k. nöjesstaden och landets tredje största i storlek.

DAG 1. ÅLBORG OCH SMÖRREBRÖD

Under förmiddagen startar vår resa till Göteborg. Vid lunchtid går vi ombord på Stena Lines fartyg som tar oss till Fredrikshamn. Väl framme reser vi mot Ålborg och vårt hotell. Dagen avslutas senare med en härlig kväll på en ”smörrebröds-restaurang”. Här serveras vi ett klassiskt smörrebröd till förrätt och en dansk köttbit till varmrätt. Givetvis går det bra att beställa ”en lille en” för den som så önskar.

DAG 2. OST, GLASS, OCH MIKROBRYGGERI

Idag väntar en mängd intressanta besök. Vi börjar mad att besöka Aabybro Mejeri, känt för sin ost och glasstillverkning. Här får vi veta allt om tillverkningen och smaka de utsökta produkterna. Efter besöket har vi egen tid för egna strövtåg och upptäckter. Under kvällen blir det middag och ölprovning på Sögaards Bryghus, ett av Danmarks första och mest kända mikrobryggerier.

DAG 3. SKAGEN OCH HEMRESA

Efter frukost lämnar vi Ålborg för denna gång och åker mot välkända Skagen. Här promenerar vi runt i det mysiga samhället innan vi samlas igen för lunch på Skagen Bryghus. Efter lunch åker vi ut till udden Grenen där Kattegatt och Skagerrak möts och flanerar längs strandkanten. Nöjda med våra dagar i Danmark reser vi mot Fredrikshamn där färjan väntar

HOTELL

SCANDIC AALBORG CITY

Europa Pl. 1

9000 Aalborg

Tel: +45 70 12 51 51

www.firsthotels.dk

Pris 5295:- Reslängd 3 dag Valuta DKK Datum Resan inkluderar

• Bussresa
• 2-rätters middag med Smörrebröd
• Reseledare
• Busskaffe x 1 • Rundvandring och provsmakning pa Aabybro Mejeri
• Båtresa • 2-rätters middag med ölprovning pa Sögaards Bryghus
• Logi i dubbelrum inkl frukost • Fiskplatte pa Skagen Bryghus

Tillval

Enkelrum 700:-
Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post