Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Skagerack runt

Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerack blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllandsnorra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. På vår rundresa visar sig verkligen länderna från sina bästa sidor. Under fem dagar får vi stifta bekantskap med de fantastiska norska fjordarna och får en glimt av det karaktäristiska landskapet på den svenska västkusten.

DAG 1. PÅ VÄG TILL SKAGEN

Vi lämnar våra hemorter och reser till Göteborg och tar färjan över till Fredrikshamn. Längs Göteborgs hamn kan vi njuta av skärgårdsvyer innan vi kommer längre ut på Skageracks vatten. Dagen tillbringas i Skagen, här promenerar vi i det mysiga samhället och passar på att äta lunch på egen hand. Innan vi lämnar Skagen åker vi ut till udden Grenen där Kattegatt och Skagerack möts och flanerar längs stranden. Vidare mot Hirtshals för avfärd mot Norge och Bergen. Vi äter middag ombord och övernattar sedan i bekväma hytter

DAG 2. NORSKA SYDVÄSTKUSTEN, BERGEN OCH VOSS

Fartyget ankommer Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp. Från relingen njuter vi av landskapet som vi passerar, längs den norska västkusten likt en Hurtigruten i miniatyr. Vi ankommer Bergen vid lunchtid. Under eftermiddagen får vi en guidad sightseeing, innan vi åker vidare till Voss. Här kommer vi att bo två nätter, middag senare under kvällen.

DAG 3. FLÅMSBANAN OCH AURLANDSFJORDEN

Idag väntar en heldagsutflykt i de fantastiska omgivningarna i Sogn och Fjordane. I byn Flåm går vi ombord på tåget som tar oss genom Flåmsdalen upp till Vatnahalsen. Resan tar ca 45 minuter och benämns ofta som en av världens vackraste. Vid Vatnahalsen har vi tid att njuta av landskapet, eller ta en fika innan vi åker tillbaka med tåget till Flåm. Nu har det blivit dags att göra en båttur på den sagolikt vackra Aurlandsfjorden. Ombord på båten äter vi lunch. I Gudvangen möter vår buss upp för att ta oss tillbaka till vårt hotell i Vossestrand. Middag på nytt på vårt trevliga hotell.

DAG 4. VOSS, HARDANGERVIDDA OCH FLÅ

Idag går resan över den mäktiga och nybyggda Hardangerbron och vidare längs Eidfjorden. Nu börjar uppstigningen genom Måbödalen mot Hardangerviddas högfjällsplatå, även kal�-lad ”Norges tak”. På vägen passerar vi Vöringsfossen, en av Norges mest imponerande forsar. Resan fortsätter i stilla takt längs vackra Hallingdalen via orter som Geilo, Gol och Nesbyen tills vi når Flå där vi övernattar på Thon Hotel Björneparken. Middag under kvällen.

DAG 5. PÅ VÄG HEM

Vår resa i vårt vackra grannland är slut för denna gång och vi reser mot våra hemorter.

 

HOTELL

MYRKDALEN HOTEL
Myrkdalen
5713 Vossestrand
Tel: +47 56 52 30 40
www.myrkdalen.no

THON HOTEL BJÖRNEPARKEN
Thon Hotel Bjorneparken
3539 Fla
Tel: +47 32 05 35 70
www.thonhotels.com

Pris 7695:- Reslängd 5 dag Valuta DKK, NOK Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Logi i dubbelrum/dubbelhytt insides

• Utflykter enligt program

• Busskaffe x 1

• Halvpension • Reseledare

• Båtresa

• Lunch x 1

Tillval

Enkelrum/hytt 1 150:-

2-bädds utsideshytt 200:-/person

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post