Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Gotland med Visby

Gotland - en stolt ö, kryddad med raukar, ruiner, medeltida kyrkor, lamm, grottor, stränder och säregen växtlighet. En ö som man gärna återkommer till, gång på gång. Här finns upplevelserna direkt in på knuten, var du än sätter foten finns det en historia att berätta. Till och med dialekten väcker vår nyfikenhet – en utflykt i svensk språkhistoria. Under våra dagar på Gotland bor vi centralt i Visby. På våra utflykter får vi möta en kunnig lokalguide som tar oss med runt på denna vackra ö. Första dagens eftermiddag tillbringar vi dock i Visby.

DAG 1. VISBY TILL FOTS

Båten till Visby avgår från Oskarshamn dit vi åkt med buss från våra hemorter. På ca tre timmar har vi Gotland i sikte och Visbys ringmur och kyrkoruiner syns på långt håll från havet. Direkt på eftermiddagen har vi tid att bekanta oss med Visbys charmiga gränder och gör en guidad rundtur till fots. Rosorna står i givakt vart vi än går. Vi checkar in på hamnhotellet där vi äter gemensam middag senare under kvällen.

DAG 2. IDAG KÖR VI NORRUT

Under förmiddagen tar vi färjan till Fårö. Här kommer vi till det kanske mest säregna landskapet i vårt land. Öns bebyggelse är också väldigt speciell. Inte konstigt att ön inspirerat några av våra största konstnärer. På väg åter till Visby besöker vi den välkända droppstengrottan i Lummelunda. Senare under eftermiddagen kommer vi tillbaka till Visby – rosornas och ruinernas stad.

DAG 3. VINDPINAD GUBBE

Idag åker vi söderut på den vackra Ekstakusten med det vilda havet på höger hand. Under turen besöker vi bla fågelmålaren Lars Jonsson i Vamlingbo och slipstensbrottet i Kettelviken. På den vackra sydspetsen hälsar vi sedan på Hoburgsgubben. Under turen hittar vi säkert fler ”smultronställen” där vi gör kortare stopp.

DAG 4. VATTENVÄGEN HEMÅT

Under förmiddagen tar vi färjan åter mot det svenska fastlandet. Visby hänger sig kvar i soluppgången men kommer att stanna kvar i vår längtan mycket längre än så. Bussen tar oss vidare till våra hemorter.

HOTELL

HOTELL SCANDIC VISBY
Färjeleden 3
621 58 Visby
Tel: 0498- 20 12 50
www.scandichotels.se

Pris 6995:- Reslängd 4 dag Datum Resan inkluderar

• Bussresa

• Logi i dubbelrum inkl halvpension

• Reseledare

• Batresa

• Lokalguide

• Busskaffe x 1

• Utflykter och entréer enligt program

Tillval

Enkelrum 1 650:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post