Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Inlandsbanan med Höga Kusten

En fantastisk resa genom Sverige där vi reser med tåg på Landets livsnerv – Inlandsbanan. Utanför tågfönstret bjuder naturen på underhållningen och vi gör spännande stopp med möjlighet att bläddra bakåt i historieboken. Vår tågresa börjar i Mora och slutar i Gällivare. Vi övernattar på intressanta orter utmed banan och fyller på med upplevelser. Tåget gör stopp då vi har möjlighet att köpa lunch. Med på tåget finns tågvärdar som finns till hands. Räkna med en aktiv tågresa där själva vägen är målet. Från Gällivare fortsätter resan söderut med buss via Skellefteå och Höga Kusten, där det finns så mycket att se och uppleva. Det blir en perfekt kombination med många ”smultronställen”.

DAG 1. ÄVENTYRET HAR BÖRJAT

På väg från våra hemorter stannar vi för lunch innan vi anländer till Mora där vi startar vår resa med Inlandsbanan. Tåget lämnar Mora och passerar kända och okända orter utmed vägen. I Åsarna blir det ett längre mat-stopp. Vi kommer fram till Östersund senare under kvällen och checkar in på vårt bekväma hotell. Äventyret har börjat – god natt!

DAG 2. ÄKTA TUFF-TUFF-TÅG

Tidig frukost och vi fortsätter vår resa. Mot Arvidsjaur – nu befinner vi oss mitt i Lappland, närmare och närmare midnattssolen. Vi tar det lugnt innan kvällens höjdpunkt: en resa med ett ångtåg från 1930-talet. Vi hör hur tågen stånkade och pustade på inlandsbanan förr. Restaurangvagnen är påkopplad och här äter vi middag. Vid Storavans vik stannar tåget och den som är modig tar ett kvällsdopp. (Ej klart om ångtåget kommer att köra sommaren 2017, info vid katalogtryck. Denna aktivitet ersätts med någon annan utflykt/middag vid ändring.)

DAG 3. SAMELAND VÄNTAR

Idag tar vi sovmorgon och njuter av god frukost innan vi gör oss redo för dagens utflykter. Vi besöker bland annat Lappstaden, belägen strax utanför Arvidsjaurs centrum. Här kan du känna historiens vingslag – och se över 80 samiska byggnader från slutet av 1700-talet. Lunch äter vi på Hotel Laponia. Under eftermiddagen är vi åter på spåret mot Gällivare. Kvällen är sen när vi kommer fram, vårt hotell väntar med sköna bäddar.

DAG 4. BLAND FJORDAR OCH FJÄLL

Nu är vår tågresa slut för denna gång och här i Gällivare finns mycket att utforska. Idag har vi inhyrd chaufför som kör vår buss. Vi reser i den vackra fjällvärden och besöker bl a Stora Sjöfallet. Här äter vi lunch och njuter av lugnet. I fjällvärlden finns ingen stress, här njuter vi av tillvaron och gör lämpliga stopp för att fotografera. Eller varför inte känna på vattnet från en fjällbäck. Middag på vårt hotell senare under kvällen.

DAG 5. PÅ VÄG MOT SKELLEFTEÅ

Idag tar vi det lugnt och passar på att utforska Gällivare. Här finns mycket att se i en stad som ständigt utvecklas. Resan fortsätter, fast nu på mjukare hjul – med buss. Vi styr oss mot kusten och Skellefteå är dagens slutmål. Här checkar vi in på vårt hotell och äter middag senare under kvällen.

DAG 6. VI KOLLAR IN LANDHÖJNINGEN

Nu går färden vidare mot Världsarvsområdet Höga Kusten. Många söker sig hit för närheten till naturen, havet och den underbara skärgården. Sedan Istiden har en landhöjning gjort landskapet säreget med bland annat höga klippor. Här beskådar vi förstås välkända Högakustenbron, ett av Sveriges vackraste byggnadsverk. Middag serveras på vårt hotellet.

DAG 7. MOT SÖDERN HEMÅT

Under förmiddagen lämnar vi Höga Kusten för denna gång och styr målmedvetet söderut mot Uppsala, en av Nordens äldsta universitetsstäder. Vi summerar tankar och minnen från veckan som gått vid gemensam middag under

kvällen.

DAG 8. AVSLUTAR I TROSA

En god frukost väntar innan vi checkar ut från hotellet. Vi passar på att göra ett stopp i sommarstaden Trosa. Här får vi en guidad rundtur till fots, och äter en gemensam lunch. Därefter har vi egen tid. Till kvällen är vi på våra hemorter.

TIDTABELL INLANDSBANAN

21/7

Mora Strand 14.45

Orsa 15.05

Fagelsjö 16.24

Sveg 16.56

Asarna 19.39 60 min stopp

Östersund C 21.03

22/7

Östersund C 07.20

Jämtlands Sikas 08.37

Vilhelmina Norra 12.04 50 min stopp

Storuman 13.07 5 min stopp

Sorsele 14.25 15 min stopp

Arvidsjaur 15.55

23/7

Arvidsjaur 15.55

Moskosel 16.37

Piteälvsbron X

Polcirkeln 18.42 10 min

Jokkmokk 18.51

Vajkijaur 19.43 45 min

Gällivare 21.02

 

HOTELL


CLARION HOTEL GRAND ÖSTERSUND
Prästgatan 16
83131 Östersund
Tel: 063-556000
www.clarionostersund.se

GRAND HOTEL GÄLLIVARE
Lasarettsgatan 1
982 31 Gällivare
Tel: 0970 77 22 90
www.grandhotellapland.com

HOTEL KRAMM
Torggatan 14
872 30 Kramfors
Tel: 0612-771330
www.kramm.se

HOTEL LAPONIA
Storgatan 45
933 33 Arvidsjaur
Tel: 0960-55500
www.hotel-laponia.se

QUALITY HOTEL
SKELLEFTEÅ STADSHOTELL
Tel: 0910-71 10 60
Stationsgatan 8
931 31 Skellefteå
www. nordicchoicehotels.se

PARK INN RADISSON
Storgatan 30
753 31 Uppsala
Tel: 018-681100
www.parkinn.com/hotel-uppsala

 

Pris 12795:- Reslängd 8 dag Valuta SEK Datum Resan inkluderar

• Bussresa

• Lunch dag 4 och 8

• Ångtag i Arvidsjaur

• Busskaffe x 1

• Lokalguide

• Reseledare

• Tågresa med Inlandsbanan Mora-Gällivare inkl. platsbiljett

• Entréer, enligt program

• Del i dubbelrum inkl. halvpension (lunch eller middag)

• Utflykter enligt program

Tillval

Enkelrum: 1750:-
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Övrigt
Inlandsbanan - bagage skickas med vår buss under resan, ej med på tåget. På Inlandsbanan färdas vi med rälsbuss/motorvagn. Mat stopp under tågresan.

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post